"Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття!"

9 березня особлива дата для українців - день народження Тараса Григоровича Шевченка. Саме в цей день виповнилося 210 років від дня народження славного сина українського народу, одного з найкращих поетів і художників усіх часів. А 10 березня український народ вшанував 163-річницю його пам'яті. Ці дві події злилися воєдино і у вигляді Шевченківських днів щороку відзначаються по всій Україні і за кордоном.
Є якась символічність у тому, що Шевченківські дні - це час провесни, коли матінка-природа пробуджується до життя. І день народження Пророка, і день його смерті, стоячи поряд, замикаються в одне коло, творять один цикл - символ вічності. "Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття!" Саме так поетично звучала літературно-музична композиція в актовій залі коледжу, яку підготували студенти, викладачі та працівники коледжу під керівництвом викладача української мови та літератури Боцуляк Людмили Федорівни у співпраці з Народним оркестром народних інструментів імені Григорія Михайловича Бондарчука Ананьївського центрального Будинку культури під керівництвом Катерини Бондарчук, за диригентським пультом Олена Бондарчук.

З нагоди 210-річниці вшанування пам'яті Тараса Шевченка та 20-річниці плідної співпраці з Народним оркестром народних інструментів директор коледжу Космінський Юрій Єгорович вручив Подяку колективу оркестру. Студентами та викладачами коледжу декламувалися вірші, виконувалися пісні на слова Тараса Шевченка, солістами Народного оркестру народних інструментів виконувалися пісні та музичні композиції з творів Тараса Шевченка.
Також, користуючись нагодою, саме в дні вшанування пам'яті Великого Кобзаря, директор коледжу вручив студентці Кольчак Марині Диплом lll ступеня за підписом Міністра освіти і науки України Оксена Лісового. Марина у 2022/2023 навчальному році прийняла участь у фінальному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка і посіла lll місце серед студентів фахової передвищої освіти України.
До присутніх у актовій залі з промовою звернувся Космінський Юрій Єгорович, який подякував за плідну співпрацю Народному оркестру народних інструментів, учасникам літературно-музичної композиції, а викладачу української мови та літератури Боцуляк Людмилі Федорівні вручив Подяку за багаторічну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у популяризацію української мови і виховання студентської молоді та з нагоди 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка.
Також на захід до нас завітали військослужбовці військової частини А 7051, які вручили директору коледжу Космінському Юрію Єгоровичу Грамоту за сумлінне виконання поставлених завдань, особистий внесок в зміцнення обороноздатності Батьківщини, проявлену розумну ініціативу при виконанні бойових завдань щодо охорони і оборони визначених рубежів та з нагоди 10-ї річниці Дня українського добровольця.