Відкритий виховний захід до Дня Захисників та Захисниць України

     02.10.2023 року з нагоди відзначення свята Дня захисників та захисниць України у ВСП «Ананьївський аграрно-економічний фаховий коледж УНУС» був проведений виховний тематичний захід під гаслом «Сила нескорених – Героям Слава». Захід був організований і проведений студентами 23 та 31 груп під керівництвом кураторів Валентини Шалар та Галини Рирмак.
     Виховна година була проведена з метою: формування уявлення студентів про обов'язок, мужність, героїзм; показати роль самовиховання в формуванні моральної стійкості, мужності, почуття обов'язку і відповідальності перед Вітчизною; викликати прагнення виховувати в собі волю, цілеспрямованість, моральну красу та почуття захоплення і гордості подвигами українських людей, здійсненними в роки війни і в мирний час.
     Учасники ознайомили усіх присутніх в актовій залі з традиціями, звичаями українського козацтва, своїм виступом пробудили почуття відповідальності перед наступним поколінням; сприяли вихованню глибокої поваги до військовослужбовців, тих на чиїх плечах тримається наша державність і незалежність і тих, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства; розширили знання студентів та присутніх про життя, обряди, звичаї козацтва проводячи вікторину про історію козацтва, героїчні сторінки боротьби України за свою незалежність.
     Учасники заходу закликали усіх присутніх в залі пам’ятати про загиблих героїв які віддали своє життя за вільну Україну. Хвилиною мовчання вшанували невмирущу пам'ять загиблих героїв Ананьївщини.
     Із заключним словом до учасників виховного заходу, студентів коледжу, викладачів та гостя, військовослужбовця ЗСУ Сави Миколи Павловича звернувся директор коледжу Юрій Космінський. Він подякував усім за проведену виховну годину та наголосив, що в умовах російської агресії всі ми гостро відчуваємо, яку важливу роль в нашому житті відіграють Збройні Сили України. Заначив, що останні дев’ятнадцять місяців кожен день є Днем захисників і захисниць України. Тому особлива вдячність нашим воїнам, які сьогодні оберігають мирне небо й захищають нас від ворожих куль та ракет. Вони сміливі й відважні, а їхня самопожертва вражає увесь світ.