Зустріч студентів зі стейкхолдерами

Важливе значення для формування фахових компетентностей має співпраця із роботодавцями. Завдяки плідній співпраці  зі стейкхолдерами забезпечується поетапна практична підготовка майбутніх фахівців.

Керівництвом та викладачами ВСП «Ананьївський аграрно-економічний фаховий коледж УНУС» були організовані ряд зустрічей студентів зі стейкхолдерами, в рамках яких використанні сучасні інноваційні підходи (ділові ігри з вирішенням реальних виробничих проблем) до практичної підготовки. Використання в навчальному процесі таких активних методів навчання сприяє  розвитку творчої діяльності студентів та формуванню необхідних професійних знань, умінь і навичок.

Хліб – усьому голова!

Здобувачі освіти ВСП «Ананьївський аграрно-економічний фаховий коледж УНУС» за напрямком підготовки 07 Управління та адміністрування зі спеціальності 075 Маркетинг та 076 Підприємництво та торгівля на чолі з Заступником директора з навчальної роботи Ларисою КОРОЛЬОВОЮ, викладачами Галиною РИРМАК та Валентиною ШАЛАР відвідали провідне хлібопекарне підприємство нашого міста – ПП «Ананьїв-Хліб».

Мета зустріч зі стейкхолдером Володимиром МУНТЯНОМ - директора ПП «Ананьїв-хліб» для студентів 3 курсу - ознайомлення з особливостями виробництва хлібобулочних виробів та технологічних процесів.

Зустріч розпочалася з проходження інструктажу з техніки безпеки, після чого  технолог-завідувач виробництва Наталя Іванівна Ляховська ознайомила студентів з широким асортиментом продукції та повним циклом виробництва хлібобулочних виробів. Студенти мали унікальну можливість ознайомитись із технологічним процесом створення хліба, від замішування тіста у великому чані, до його виходу з печі  та виробництвом хлібобулочних виробів різних видів і сортів; з особливостями організації виробничого процесу та з організаційною структурою управління підприємством. Особливе враження отримали студенти під час дегустації смачних, духмяних, виготовлених з любов’ю хлібобулочних виробів.  

На хлібозаводі представлено близько 30 видів продукції Особливий інтерес студенти проявили до технологічних ліній виробництва короваїв, круасанів, булочок, а також асортименту хліба виготовленого опарним способом, які вироблені на спеціальних заквасках і є дуже корисними.

Спеціалісти підприємства ПП «Ананьїв-хліб» поділилися зі студентами своїм професіоналізмом та дотриманням в роботі таких цінностей як високі смакові якості продукції, результативність, інноваційність, командна робота, соціальна відповідальність. Хліб та хлібобулочні вироби постачаються по місту, району та області. Виробничий процес на підприємстві постійно вдосконалюється, вводиться новий асортимент продукції, рецептуру для якої розробляють фахівці хлібозаводу.

Студенти під час зустрічі задавали багато цікавих питань керівнику підприємства Володимиру Федоровичу, завідувачу виробництва Наталії Іванівні, бесіда зі стейкхолдерами підприємства пройшла продуктивно. Одне із запитань: «Скажіть будь ласа, що Вас мотивує у вашій діяльності?»  і відповідь вразила: «Хліб - всьому голова. А для мене хліб – це моє життя. І я не уявляю свого життя без запашного хліба,  яким живу уже багато років. Особливого значення в Україні набуває хлібопекарське виробництво під час війни. У пекарів свій фронт, і ми тримаємо його гідно! Хлібобулочну продукцію споживають всі групи населення, не залежно від віку, статі, місця проживання, рівня доходів та належності до певних соціальних категорій. Тому хлібопекарська галузь стратегічно важлива з точки зору забезпечення населення одним з базових продуктів харчування та продовольчої безпеки країни. І особливо це стало відчутно з початком широкомасштабної військової агресії російської федерації в Україну».

Зустріч із стейкхолдером на ПП «Ананьїв-хліб», дала можливість здобувачам фахової передвищої освіти поглибити та закріпити теоретичні знання з професійних дисциплін та ознайомитись з майбутнім потенційним місцем роботи. Викладачі та студенти ВСП «Ананьївський аграрно-економічний фаховий коледж УНУС» вдячні керівництву підприємства ПП «Ананьїв-хліб» за проведену екскурсію та сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Мета зустрічі зі стейкхолдером була спрямована на формування професійних компетентностей і дозволила зануритись у специфіку майбутньої професії кожному учаснику.